Kennis
Deurbeveiliging: Uitgebreide inbraakbeveiliging
scroll down

Meerpuntssluitingen bieden betrouwbare bescherming tegen pogingen tot inbraak
In Nederland wordt er elke dag dag meer dan 100 keer ingebroken. Meer dan een derde van deze inbraken vindt overdag plaats, meestal als er niemand thuis is. Veel inbraken gebeuren niettemin 's avonds of 's nachts, met name in de donkere maanden van oktober t/m maart. Omdat inbrekers vaak gelegenheidsdaders zijn, is hun uitrusting meestal beperkt. Hoe lastiger het is om ergens in te breken, hoe eerder de poging wordt afgebroken en de daders het hazenpad kiezen.
Politie en verzekeringsexperts raden daarom aan voor voordeuren van woningen en appartementencomplexen meerpuntssluitingen te gebruiken die voldoen aan DIN EN 1627 e.v. RC2. Deze werken preventief tegen inbraak en diefstal. Onderdelen uit deze weerstandsklasse zijn minstens drie minuten bestand tegen inbraak en doen de meeste inbrekers op de vlucht slaan. In de particuliere sector moeten inbraakwerende deuren en ramen minstens klasse RC 2-gecertificeerd zijn. Voor de commerciële sector gelden nog hogere weerstandsklassen. Meerpuntssluitingen met rolnokken voldoen niet aan deze weerstandsklasse. Beter geschikt zijn automatische meerpuntssluitingen met zwenkschoten, die diep ingrijpen in de sluitplaat.
Vooral bij projectmatige bouw kan het zinvol zijn, in combinatie met SmartHome-systemen, een alarmsysteem te installeren ter aanvulling op de mechanische inbraakwerendheid. In alle gevallen geldt dat inbraakwerende maatregelen moeten worden uitgevoerd door een erkend installateur. Schakel een gespecialiseerd vakbedrijf of een PKVW-beveiligingsadviseur (Politiekeurmerk Veilig Wonen) in, om een passende oplossing voor uw situatie te vinden.
Beslag voor inbraakwerende voordeuren

Hoe kan ik mijn voordeur beveiligen?
De basis moet altijd bestaan uit mechanische beveiligingstechniek in de vorm van een meerpuntssluiting. Daarmee wordt tot 90% van de inbraken via de voordeur in particuliere woningen voorkomen. De deur is altijd op meerdere punten vergrendeld. Doordat de deur op drie sluitpunten voortdurend wordt aangedrukt, gaat er minder energie verloren en kan de deur nooit kromtrekken. Met een automatisch sluitsysteem is het zelfs niet meer nodig de deur af te sluiten, omdat deze bij het sluiten automatisch wordt beveiligd. Aanbevolen wordt sloten te gebruiken met massieve zwenkschoten (FUHR slottypen 3, 10 en 11) in combinatie met doorlopende sluitlijsten in het deurkozijn. De zwenkschoten klemmen diep vast in de sluitplaat en voorkomen zo dat de deur uit de sponning kan worden getild.
Bijzonder veilig en comfortabel zijn volmotorische meerpuntssluitingen, zoals de FUHR multitronic 881GL: Zodra de deur wordt dichtgetrokken, wordt deze snel en geluidloos volledig vergrendeld. In aanvulling hierop kunnen nog toegangscontrolesystemen en SmartHome-elementen voor opening per motor worden aangesloten.
Toebehoren voor deurbeveiliging

Zij- en achterdeuren achteraf beveiligen
Bij inbraakbeveiliging worden kelderlichtschachten en zij- en achterdeuren vaak over het hoofd gezien. En juist dit zijn geliefde doelwitten van inbrekers, omdat ze vanaf de straat meestal niet zichtbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat ook zij- en achterdeuren worden uitgerust met meerpuntssluitingen (al dan niet achteraf).
FUHR biedt naast automatische meerpuntssluitingen ook voordelige oplossingen voor de gewenste deurbeveiliging. In de multisafe-productserie hebt u de keuze uit sleutel- of krukbediende sluitsystemen met tal van verschillende slottypen. Ook vindt u flexibele oplossingen voor vervanging of montering achteraf om uw zij- en achterdeuren nog veiliger te maken.